Toerustingskring

De toerustingskring zal deze winter samenkomen onder het thema ‘Ontdek je Bijbel’.

Het is voor ons niet zo eenvoudig om goed inzicht te krijgen in de chronologie en het verband van gebeurtenissen, personen en verhalen uit de Bijbel.

Komend winterseizoen willen we hier tijdens de toerustingskring volop aandacht aan schenken, te beginnen bij het eerste boek uit de Bijbel.

We willen met grote stappen systematisch door de Bijbel heen om grote lijnen en verbanden te ontdekken.

Tegelijk zullen we ons richten op details door middel van Bijbelstudies die ons helpen inzicht te krijgen in het geheel van een Bijbelboek of persoon. Deze Bijbelstudies zullen uiteraard gericht zijn op verdieping van ons leven met God en het staan in onze samenleving vandaag.

Vandaar: ‘Ontdek je Bijbel’.

Naast de Bijbel willen we ons laten leiden door een boekje, geschreven door Jasper Klapwijk: Het goede nieuws van het Oude Testament.

Deze kring staat in principe open voor alle gemeenteleden tot 40 jaar.

nov 14 @ 20:30 – 22:00

Onder het thema ‘Ontdek je Bijbel’ zullen we D.V. de volgende keer nog één keer stilstaan bij Genesis, en wel bij de rest van het bijbelboek, Gen.12-50.
We hebben inmiddels gezien hoe de door God geschapen wereld in de zonde terecht is gekomen. Maar zelfs door de zondvloed heen is het God die een gezin bewaart opdat er leven zal zijn voor Hem. Vanaf de zondvloed gaat de geschiedenis van Gods heil voor de mensheid zich versmallen tot één volk, maar het doel om een wereld in schuld te redden blijft zichtbaar.
D.V. woensdag 31 oktober gaan we de stof vervolgen met de pagina’s 36-52 uit het boekje van Klapwijk: ‘Het goede nieuws uit het Oude Testament’. (dit betreft hoofdstuk 3). Wie wil kan zich daarin alvast verdiepen.
Wil je nog een boekje bestellen, dan kun je je vervoegen bij Herman Franken; email: hermanfranken@caiway.net, of telefonisch: 06-23567641.

nov 28 @ 20:30 – 22:00

dec 19 @ 20:30 – 22:00