7.2 Bijbelgesprekskring

Wat is het goed om ook in de week als gemeenteleden samen te komen om de Bijbel te openen en daardoor verrijkt te worden.  Daarom hebben wij de zogenaamde Bijbelgesprekskring waarvoor alle gemeenteleden boven de 40 jaar uitgenodigd worden. We komen bij elkaar in Kerkheem en beginnen om 20.00 uur.

Op deze avonden zullen wij samen een Bijbelgedeelte behandelen, wat we in overleg doen. Na schriftlezing, zingen en gebed wordt er een (korte) inleiding gehouden, waarna we aan de hand van vragen in gesprek gaan met elkaar. Daarbij is het juist de bedoeling dat we elkaar “geestelijk” leren kennen en mogen ervaren dat de Heilige Geest ons (voor het eerst, of opnieuw) vernieuwt en gebouwd mogen worden in het geloof! Daarom wordt iedereen boven de 40 verwacht, want zonder dat levende Woord van God kunnen we niet en daarbij hebben wij elkaar nodig. Br. Budding hoopt dit seizoen de Bijbelgesprekskring te leiden. Allemaal uitgenodigd!

De kringavonden zijn D.V. in dit seizoen op:

do
Bijbelstudiekring voor vrouwen (De Kandelaar)
dec 12 @ 19:45 – 21:45
Verenigingsavond Data
1e verenigingsavond 03-10-19
2e verenigingsavond 17-10-19
3e verenigingsavond 31-10-19
4e verenigingsavond 14-11-19
5e verenigingsavond 28-11-19
6e verenigingsavond 12-12-19 Kerstviering
7e verenigingsavond 09-01-20
8e verenigingsavond 23-01-20
9e verenigingsavond 06-02-20
10e verenigingsavond 20-02-20
11e verenigingsavond 05-03-20
12e verenigingsavond 19-03-20
13e verenigingsavond 02-04-20 Paasviering
Mannenvereniging
dec 12 @ 19:45 – 21:45

De laatste vergaderavond van de mannenvereniging in dit kalenderjaar valt op donderdag 12 december. We zijn deze avond uitgenodigd door de vrouwenvereniging voor een gezamenlijke Kerstviering. Dat vonden we als bestuur van de mannenvereniging een prima voorstel, waarop we ‘ja’ hebben gezegd. Dit betekent dat we 12 december bij elkaar komen in ‘De Brug’ voor een gezamenlijke Kerstviering. De starttijd blijft hetzelfde, om 19.45 uur.

za
SIGN!
dec 14 @ 19:30 – 21:00

Aan alle jongeren van 14+! Het seizoen van SIGN is weer begonnen! SIGN staat voor Samen In Gods Naam. Het doel is om jullie een leuke, gezellige en verantwoorde zaterdagavond te geven. Eens in de twee weken organiseren we een activiteit. Daarnaast staan we ook stil bij Gods Woord door een avondoverdenking. Ook aan het eind van dit seizoen hopen we met elkaar op kamp te gaan. De komende zaterdagavonden voor dit jaar zijn: 26 oktober, 9 en 23 november, en 14 december. Via Whatsapp sturen we je voor elke avond informatie. Stuur even een appje naar Sander: 0611805250, dan voegen we je toe. Van harte welkom!

Gea, Judith, Johan, Sander en Wim

zo
Ds. A. Bloemendal – Ederveen | Bediening Heilige Doop
dec 15 @ 09:30
Ds. C. v.d. Worp – Wezep
dec 15 @ 18:30
wo
Ouderenmiddag
dec 18 @ 14:30

Woensdagmiddag 27 november is er weer ouderenmiddag.

Na de pauze hebben we dhr. B. de Ronde uit Woudenberg bereid gevonden om bij ons te komen. Dhr. De Ronde is in veel landen geweest als reisleider, vooral in Israël. Hij heeft ons vast veel te vertellen en ook laat hij zien van zijn reizen. Zoals altijd beginnen we om half drie.

Woensdag 18 december hopen we met elkaar stil te staan bij het wonder van de komst van onze Heere Jezus. We doen dit aan de hand van het kerstdeclamatorium “…verheerlijkende en prijzende God”.

Ds Bloemendal verzorgt een meditatie en ons ouderenkoor verleent weer medewerking bij de zang. Kinderen van de Julianaschool komen ons vooraf verrassen met een bezoekje en we sluiten af met de traditionele maaltijd.

do
Bijbelgesprekskring (Donderdag)
dec 19 @ 20:00

Wat gaat de tijd weer snel. Nog een paar weken en dan begint het winterseizoen weer…De voorbereiding hiervan is alweer in volle gang. We mogen ook het komende seizoen elkaar ontmoeten rondom het geopende woord van God. In het verleden was deze kring bedoeld voor iedereen van 40 jaar en ouder. Naar aanleiding van de reacties die wij kregen en in overleg met ds. Bloemendal hebben wij ervoor gekozen om geen definitieve leeftijdsgrens meer in te stellen. Laat iedereen zelf bepalen bij welke leeftijdsgroep hij of zij zich het beste thuis voelt, al blijft de Bijbelgesprekskring in eerste instantie wel bedoeld voor de wat oudere leden van onze gemeente. We nodigen u/jullie voor de eerste keer uit op D.V. 10 oktober om 20.00 uur in Kerkheem. Het is mijn bedoeling om met elkaar gedeelten uit de Romeinenbrief te gaan behandelen. Een fundamentele brief waarbij we ons mogen gaan verdiepen in de kern van het christelijk geloof. We doen dit aan de hand van het boekje van Prof. Dr. H. van de Belt, “Goudkoorts”. Ik hoop op deze avond een heel aantal exemplaren beschikbaar te hebben, zodat we direct van start kunnen gaan. De kosten voor het boekje zijn: €10,00. Het zou fijn zijn als u dit gelijk mee kunt nemen. Ik hoop van harte op een goede opkomst en zie uit naar gezegende avonden! Hierbij nog even de data op een rij, dan zijn die alvast te noteren in de agenda: 2019: 10 oktober, 7 november, 21 november, 5 december, 19 december, 2020: 16 januari, 30 januari, 13 februari, 27 februari, 12 maart, 26 maart. Allemaal hartelijk welkom!
Br. C. Budding

zo