7.2 Bijbelgesprekskring

Wat is het goed om ook in de week als gemeenteleden samen te komen om de Bijbel te openen en daardoor verrijkt te worden.  Daarom hebben wij de zogenaamde Bijbelgesprekskring waarvoor alle gemeenteleden boven de 40 jaar uitgenodigd worden. We komen bij elkaar in Kerkheem en beginnen om 20.00 uur.

Op deze avonden zullen wij samen een Bijbelgedeelte behandelen, wat we in overleg doen. Na schriftlezing, zingen en gebed wordt er een (korte) inleiding gehouden, waarna we aan de hand van vragen in gesprek gaan met elkaar. Daarbij is het juist de bedoeling dat we elkaar “geestelijk” leren kennen en mogen ervaren dat de Heilige Geest ons (voor het eerst, of opnieuw) vernieuwt en gebouwd mogen worden in het geloof! Daarom wordt iedereen boven de 40 verwacht, want zonder dat levende Woord van God kunnen we niet en daarbij hebben wij elkaar nodig. Br. Budding hoopt dit seizoen de Bijbelgesprekskring te leiden. Allemaal uitgenodigd!

De kringavonden zijn D.V. in dit seizoen op:

di
Schoonmaken kerk en gebouwen
apr 7 @ 09:00 – 12:00

Op maandagmorgen 6 april en dinsdagmorgen 7 april willen we weer gaan schoonmaken. We beginnen om 9 uur en stoppen om 12 uur. Wil je weer zelf emmer en doeken meebrengen?

Jammer genoeg komen er steeds minder dames opdagen, dat is toch niet de bedoeling? Graag even doorgeven op welke ochtend u komt.

Dit mag u doormailen naar koster@hervormdederveen.nl of even tegen ons zeggen.

Groeten Angelique en Ans

Stiltemomenten lijdensweek
apr 7 @ 19:30 – 20:00

Algemene informatie
Jaarlijks worden er in de week voor Pasen stiltemomenten georganiseerd. Juist in deze week willen wij ons persoonlijk en als gemeente richten op de Heere Jezus Christus en in stilte Zijn woorden ontvangen. Tijdens deze momenten wordt een gedeelte uit het Lijdensevangelie overdacht en beluisterd.

Voor wie
Deze avonden zijn bedoeld voor iedereen die zich op deze manier wil voorbereiden op Goede Vrijdag en Pasen.

In de week voor Pasen, de ‘Stille Week’.

In de kerk.

Door wie
Contactpersoon werkgroep: Rudy van Roekel (rudyvanroekel@gmail.com).

wo
Vrouwenontmoetingsochtend
apr 8 @ 09:45

Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent. (Joh. 15: 8)
U bent onze brief, geschreven in onze harten, gekend en gelezen door alle mensen. (2 Kor. 3:2)
Woensdag 18 maart is er een vrouwenontmoetingsochtend. Deze keer gaat de Bijbelstudie over discipelschap en getuige zijn. Als je bent wedergeboren, word je opgeroepen tot navolging van Jezus Christus. Zoals ook de discipelen in de Bijbel Jezus volgden, dicht bij Hem wilden zijn, van Hem leerden en op Hem wilden gaan lijken. Het is Gods bedoeling dat wij leven tot eer van Zijn Naam. Als we zo leven dat onze daden, woorden en gedachten Hem verheerlijken, dan zijn we een levende getuige van wat de Heere in ons leven heeft gedaan.
Vanaf 9.30 uur staan koffie en thee klaar. Er is oppas voor kinderen tot 4 jaar.
Van harte welkom!

do
Stiltemomenten lijdensweek
apr 9 @ 19:30 – 20:00

Algemene informatie

Voor wie

In de week voor Pasen, de ‘Stille Week’.

In de kerk.

Door wie
Contactpersoon werkgroep: Rudy van Roekel (rudyvanroekel@gmail.com).

vr
Ds. A. Bloemendal – Ederveen | Goede Vrijdag
apr 10 @ 19:30
zo
Ds. A. Bloemendal – Ederveen | 1e Paasdag
apr 12 @ 09:30
Ds. M. Messemaker – Nijkerk | 1e Paasdag
apr 12 @ 18:30
ma
Ds. A. Goedvree – Hoevelaken | 2e Paasdag
apr 13 @ 09:30
di
Dameskrans
apr 14 @ 20:00 – 22:00

Onze krans komt één keer per twee weken bijeen op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Kerkheem zaal 1. Er wordt gebreid, genaaid, geborduurd, enz.; allemaal voor de kerk. Vele kleintjes maken één grote. Voor meer informatie kunt u bellen naar: Mw. E. van de Weerd -Lourens (tel. 572112) of Mw. H. Veldhuizen – Hendriksen (tel. 572758).

vr
Huwelijksavond
apr 17 @ 20:00

Zijn jullie kort of al langer getrouwd? Loopt altijd alles op rolletjes of hebben jullie ook wel eens een dip? Vind je het soms lastig om echt te investeren in je huwelijk en heb je geen idee hoe je dat moet doen? Of heb je er juist zin om met een frisse blik opnieuw naar je huwelijk te kijken?
Heb je er weleens over nagedacht wat er in de Bijbel staat over het huwelijk? En wat het ons vandaag zegt? Als jullie na willen denken over deze en heel veel andere vragen, houd dan een plekje vrij in jullie agenda op vrijdagavond 17 april. Aanvang 20.00 uur in Kerkheem. Nadere info volgt.