7.1 Toerustingskring

De toerustingskring zal deze winter samenkomen onder het thema ‘Ontdek je Bijbel’.

Het is voor ons niet zo eenvoudig om goed inzicht te krijgen in de chronologie en het verband van gebeurtenissen, personen en verhalen uit de Bijbel.

Komend winterseizoen willen we hier tijdens de toerustingskring volop aandacht aan schenken, te beginnen bij het eerste boek uit de Bijbel.

We willen met grote stappen systematisch door de Bijbel heen om grote lijnen en verbanden te ontdekken.

Tegelijk zullen we ons richten op details door middel van Bijbelstudies die ons helpen inzicht te krijgen in het geheel van een Bijbelboek of persoon. Deze Bijbelstudies zullen uiteraard gericht zijn op verdieping van ons leven met God en het staan in onze samenleving vandaag.

Vandaar: ‘Ontdek je Bijbel’.

Naast de Bijbel willen we ons laten leiden door een boekje, geschreven door Jasper Klapwijk: Het goede nieuws van het Oude Testament.

Deze kring staat in principe open voor alle gemeenteleden tot 40 jaar.

feb
wo
Toerustingskring
feb 27 @ 20:30 – 22:00

D.V. woensdag 27 februariwillen we elkaar weer ontmoeten op de toerustingskring en bespreken we een gedeelte uit hoofdstuk 7 van het boekje van Klapwijk: Poëzie en wijsheidsboeken.
We gaan ons vooral richten op de Psalmen. Welke schatten kunnen we daarin opgraven en welke bijzondere betekenis hebben de Psalmen voor ons.
Wil je je voorbereiden, lees de pagina’s 100 tot en met 104 uit het boek. Maar natuurlijk kun je ook gewoon de Psalmen vast doorlezen.
Graag tot ziens om 20.00 uur in Kerkheem.

mrt
wo
Toerustingskring
mrt 20 @ 20:30 – 22:00

Graag tot ziens om 20.00 uur in Kerkheem.