7.1 Toerustingskring

De toerustingskring zal deze winter samenkomen onder het thema ‘Ontdek je Bijbel’.

Het is voor ons niet zo eenvoudig om goed inzicht te krijgen in de chronologie en het verband van gebeurtenissen, personen en verhalen uit de Bijbel.

Komend winterseizoen willen we hier tijdens de toerustingskring volop aandacht aan schenken, te beginnen bij het eerste boek uit de Bijbel.

We willen met grote stappen systematisch door de Bijbel heen om grote lijnen en verbanden te ontdekken.

Tegelijk zullen we ons richten op details door middel van Bijbelstudies die ons helpen inzicht te krijgen in het geheel van een Bijbelboek of persoon. Deze Bijbelstudies zullen uiteraard gericht zijn op verdieping van ons leven met God en het staan in onze samenleving vandaag.

Vandaar: ‘Ontdek je Bijbel’.

Naast de Bijbel willen we ons laten leiden door een boekje, geschreven door Jasper Klapwijk: Het goede nieuws van het Oude Testament.

Deze kring staat in principe open voor alle gemeenteleden tot 40 jaar.

jan 29 @ 20:00 – 21:30

D.V. woensdag 15 januari is het weer tijd voor de Toerustingskring. We zijn gekomen wij hoofdstuk 5 uit het boekje ‘Volhouden’. In dit hoofdstuk worden we geconfronteerd met beproevingen in het geloof, zoals Abraham er mee te maken kreeg, maar ook wij.

We lezen bij dit hoofdstuk: Het risico van afhaken is levensgroot. Zeker als het geloof getest wordt, als we aan een examen onderworpen worden. En dat gebeurt. Gelovigen worden beproefd. Dat is niet uitzonderlijk. Dat is volkomen normaal. Dat hoort bij het echt geloven. De vraag is: hoe gaan we daar als gelovigen mee om?

Iedereen weer hartelijk welkom rond de klok van acht uur in zaal 1 van Kerkheem.

De Toerustingskring is een kring waarop we de Bijbel bestuderen, met elkaar vragen stellen en bespreken en proberen het ook gezellig te maken.
In het verleden stond deze kring open voor gemeenteleden van 0 tot 40 jaar. Vanaf het nieuwe seizoen kent de kring geen definitieve leeftijdsgrens en zijn de veertigers en/of vijftigers ook welkom.
Hoewel de Bijbel centraal staat op deze kring, maken we tevens gebruik van een boekje. Voor komend seizoen is dat het boekje met de titel: ‘Volhouden, inspirerende voorbeelden van discipelschap’.

We lezen op de achterflap van dat boekje: Gaan geloven is allesbehalve vanzelfsprekend. Hierin volharden nog minder, zeker in een tijd waarin velen afhaken.
De volgende data zijn vastgelegd voor de Toerustingskring, zo de Heere wil en wij leven:
Voor het jaar 2019: 2 oktober, 16 oktober, 30 oktober , 20 november, 4 december. Voor het jaar 2020: 15 januari, 29 januari, 12 februari, 26 februari, 18 maart.
Locatie: Gebouw Kerkheem. De avonden beginnen om 20.00 uur.

Vooraf boekje bestellen? Dat kan bij Herman Franken: hermanfranken@caiway.net of: 06-23567641.

feb
feb 12 @ 20:00 – 21:30