FORGOT YOUR DETAILS?

Extra initiatieven ivm coronavirus

Beste gemeenteleden, in deze tijden van corona beperkingen zijn er ook veel extra initiatieven die worden genomen om ons als kerkelijke gemeente te bemoedigen en ons gemeenteleven op afstand zo dichtbij mogelijk te brengen. Wij zetten ze even voor u op een rijtje:

Predikant:
Dominee Bloemendal kan momenteel niet bij u op bezoek komen, maar hij is telefonisch goed bereikbaar. 0318-57 13 23 .  Hij stelt het op prijs als u belt als u daar behoefte aan heeft en neemt ook zelf het initiatief om gemeenteleden te contacten.

Oproep Diaconie:

Juist in deze tijd worden wij opgeroepen elkaar te helpen. Vanuit de diaconie willen wij daar ook aan bijdragen en roepen u, die hulp nodig heeft van harte op contact op te nemen met uw diaconie. Denk onder andere aan hulp bij het boodschappen doen, het ophalen van medicijnen, maar ook ondersteuning bij financiële problemen in gezin, persoonlijk of bedrijfsmatig.

Gebruikersplan kerkgebpouw:
Vanaf 1 juli mogen er weer samenkomsten gehouden worden. We moeten hierbij nog steeds 1,5 meter afstand houden. Hiervoor hebben wij een gebruikersplan opgesteld voor ons kerkgebouw. U kunt hier dit plan inzien.

Kinderoppas:

Vanaf D.V. zondag 26 juli 2020 zal er weer oppas worden aangeboden op de volgende manier:

 • Voor kinderen t/m 4 jaar is er oppas in de creché
 • Bij het reserveren van een plek in de eredienst in de ochtend kan er bij het opmerkingenveld aangegeven worden of er gebruik word gemaakt van de oppas. Graag het aantal het kinderen aangeven en de leeftijd.(Let op: de kinderen die naar de oppas gaan worden niet meegerekend voor de reservering van zitplaatsen voor in de kerkzaal!)
 • 1 ouder per kind mag er mee de oppas binnen, zowel met brengen als halen. De rest van het gezin wacht buiten (niet in de gang) of kan al gaan zitten in de kerk. (houd de overdracht kort zodat er niet teveel mensen in de oppas zijn)
 • Er zal een presentielijst zijn waar ook bijzonderheden kunnen worden ingevuld.
 • Looproute: ingang aan de kant van de schoolstraat en via de keuken de crechézaal verlaten. Zowel bij het brengen als halen.
 • Bij binnenkomst handen desinfecteren.
 • Houd rekening met 1,5meter afstand tot andere ouders en oppassers.
 • De groep van de baby’s past op.
 • Als je als oppasser ziek bent (verkoudheidsklachten/hoesten/snotneus/koorts) regel je zelf vervanging voor je oppasbeurt en geef je dit door aan Daniëlle Muller (danielleeisma@hotmail.com) (0612930261)
 • Bij veel aanmeldingen kan er een beroep worden gedaan op de oppassers van de ‘grote kinderen’ die eerder in de brug zaten.
 • Na de dienst worden deurklinken, tafels en stoelen direct afgenomen.
 • Het speelgoed word in de week na de zondag schoongemaakt.
 • Oppassers zullen bij het maken van een voeding (fles, fruithap, koekje of drinken) hun handen wassen en desinfecteren.
 • Kinderen moeten hun eigen beker voorzien van naam meebrengen. (koekje/drinken) word verzorgd.
 • Bij het verschonen worden handschoenen gedragen, en worden ook de handen na het verschonen gedesinfecteerd.

Gewijde muziek:
Het programma voor gewijde muziek wordt naast de donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur ook uitgezonden op de dinsdagavond. Voor de dinsdagavond kunnen geen verzoeken worden ingediend, maar zal er alleen muziek te horen zijn. Voor de donderdagavond kunt u verzoeken indienen via de website. De knop vind u onderaan de eerste pagina.
Juist in deze tijd is het fijn als we elkaar ook op deze wijze bemoedigen.
Let op, in de week voor Pasen is er een uitzending van de Stiltemomenten waardoor in deze week het programma gewijde muziek alleen op donderdagavond tussen 18.30 en 19.15 uur te beluisteren is.

Voor gezinnen:
Als u als gezin op zoek bent naar ondersteuning in deze tijd, kunt u zowel op de website van de HGJB als ook op de site hartvoorhetgezin.nl Handreikingen vinden om in het gezin te gebruiken. Uiteraard kunt u ook bij uw wijkouderling of de jeugdouderling of jeugddiaken terecht. Zij helpen u graag verder. Onderaan de tekst voor de jeugd vind u de telefoonnummers. Schroom niet on contact op te nemen.

Speciaal voor de jeugd
Het coronavirus houdt ons al een tijdje bezig. Sinds twee weken ziet ons leven er heel anders uit. Grote kans dat je de afgelopen weken hard hebt gewerkt om te wennen aan deze nieuwe manier van leven. Iedereen moet zich aanpassen en veel moet anders worden georganiseerd: thuiswerken, school voor de kinderen, kerkdiensten die alleen nog online te zien zijn en veel dingen die niet kunnen doorgaan.

Wat leven we in een gekke tijd. Zoveel dingen die vanzelfsprekend waren, zijn dat niet meer. Misschien mis je mensen die belangrijk voor je zijn, dat kan zorgen voor onrust in je hoofd. In Johannes 11: 32-44 lezen we dat zelfs de dood niet te sterk is voor Jezus en dat Hij dichtbij is wanneer je bang of verdrietig bent. Daarom kunnen we in een spannende tijd toch rustig zijn, ook al is dat soms best moeilijk. Wat dan kan helpen, is vertellen aan God wat je bezighoudt. Ook Jezus toont emotie in dit Bijbelgedeelte, Hij laat duidelijk merken hoe Hij zich voelt in vers 33 en 35!

In de periode waarin we nu leven lijkt het ook wel alsof de tijd stil staat. We kunnen niet naar school of naar ons werk en moeten veel binnen blijven. Het kan voelen alsof het allemaal niet zoveel zin heeft: thuis je huiswerk maken, thuiswerken. Toch zien we juist in deze tijd van het jaar dat het leven niet stilstaat. Het is lente en de eerste tekenen van nieuw leven komen weer tevoorschijn. Hierin zien we heel duidelijk dat het leven niet ophoudt. God is bij ons aanwezig, Hij geeft nieuw leven.

Vraag in je gebed wat jij voor een ander kunt betekenen en praat er eens over met je ouders. Want God wil jou gebruiken om iets van Zijn liefde in deze wereld te laten zien.

Hieronder kun je aantal initiatieven vinden die we graag willen delen met jullie, kijk er maar eens naar en misschien zit er iets bij waar je wat aan hebt.

Op onderstaande link 'Speciaal aanbod Coronavirus - HGJB' is van alles te vinden. 

Speciaal aanbod Coronavirus - HGJB Naar aanleiding van maatregelen rondom het coronavirus leven er veel vragen welke consequenties dit heeft voor het lokale jeugdwerk. Hoe ga je om met tienerwerk en jeugdwerk? Hoe houd je contact? En wat kun je nu juist wel doen? www.hgjb.nl

Vanuit de HGJB is er de Podcast JONG, aanmelden kan door PODCAST AAN naar nummer (+31 30 228 5402) te WhatsAppen.  Vervolgens krijg je de Podcast toegestuurd. 

Vanuit de EO is de Eerst Dit - dagelijkse bijbelpodcast voor thuis of onderweg te downloaden: 
Verzend het volgende naar +31 6 51459297 op WhatsApp: Podcast AAN

Vanuit https://creatiefkinderwerk.nl/ kun je ideeën en video’s van Bijbelverhalen vinden en nog veel meer creatieve vormen.

Op onderstaande link is informatie te vinden voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben in deze periode. 

  Kinderen die extra begeleiding nodig hebben en de coronacrisis | Jong Protestant Sommige kinderen hebben vanwege een stoornis of persoonlijkheidstype extra begeleiding nodig. Om deze kinderen, jongeren en hun ouders een hart onder de riem te steken en te ondersteunen delen we graag wat tips. Want ook als kerk kunnen we er zijn voor deze gezinnen en deze jongeren. jongprotestant.protestantsekerk.nl

Mocht je nog vragen hebben of iets willen delen, neem dan gerust met een van ons contact op.

Hartelijke groeten,

Tromp-Jan Bakker      0612967115

Henk Dijkstra              0644791355

TOP